#2 Life goals at Kolej Matrikulasi Perlis




Assalammulaikum semua..hihuu
Sis Hana kembali lgi..haii..tu gmbar sis kt perpustakaan kmp...yg sejuk giler macam peti ais..haha lme dah x update blog huhu..mesti korang rindu kan nak baca blog ni uhuks..

Haha..ye la tu korang rindu..huhu
Untuk update blog sis kali ni adalah untuk menyambung update sis yg terdahulu iaitu tentang kehidupan sebagai budak matriks perthlis haha nama pun dah macam ala-ala dekat australia gituu..yang sebetulnya matrik perliss...
Ok memandangkan time2 ni adik-adik lepasan spm sibuk nak buat survey tempat pilihan untuk sambung belajar so sis hana nak kongsi sikit ape yang best dekat kolej matrikulasi perlis  (KMP) ni..
Walaupun time sis tgh tulis ni sis masih belajar di kmp...& byk lgi keje yg lecturer bgi x siap lagi..hihi nak hilangkan stress la katakan..baik sis berblogger hihuu..
Firstly adik-adik mesti nak tahukan ape fasiliti yang best sangat kat kmp ni kann..
Bukan nak bangga tpi nak tahu tak yang dewan kmp lah satu-satunya yang ada aircond dan besar giler..sis rasa boleh muatkan smpai 1000 orang dalam dewan tu kitorang panggil (DSK) dewan sri kayangan & yang paling best kmp lah kolej yang paling kecil keluasannya dan semua dekat-dekat.Nak pergi kuliah dekat..nak pergi bangunan tutoran dekat..nak pergi kedai pun dekat.Haaa ni paling best..kt kmp ni ade tiga kedai Kedai Photostat,Kedai Bakery & Mini mart.Semua ni dekat giler dgn blok kitorang tambah-tambah klau korang dapat blok A3 memang dekat sangat.Kmp ada 9 blok kediaman (A1,A2,A3,B1,B2,B3,C1,C2,C3) semuanya tpi gen sis ade 700 orang je so ade blok yang tutup..
Dekat kedai bakery pak cik baik sangat & dia suka tolong student kmp ni klau nak pesan beli apa-apa ka yang x dak kt kmp ni..dan yang paling best roti-roti dia sedap dan harga berpatutan..
Dekat mini mart ade semua barang-barang yang student perlukan x yah dah nak keluar outing pergi Cmart Arau haha  klau malas sgt beli je kt mart.Cmart tu apa pulak nge2 yang tula satu-satunya tempat shopping kami budak matrik klau outing..tu paling dekat tpi klau nak jauh sikit boleh outing kat kangar ke..or nak enjoy tengok wayang..nak ala-ala hipster gitu boleh gi Aman Central kt Alor Setar.
Ok pasal kafe pulak kmp ade tiga kafe Kafe A,Kafe B & Kafe pentadbiran.
Agak-agak yang mana jadi pilihan student kmp yer...haha semua orang ada citarasa sendiri.Bgi sis kafe yang paling best perkhidmatannye kafe pentadbiran laa nama pun pentadbiran utk lecturer & staf je tpi student pun boleh makan kt situ..memang tempatnye kondusif dan ade aircond..
Yg kedua best kafe B or kitorang panggil kafe bang din haha..Pak cik Din ni peramah dan selalu rmai budak laki la lepak kafe dia tgok movie sbb pak cik din suka layan movie yg ade kt astro tu..sis pun kadang-kadang je pergi sbb jauh dgn blok hihi
Kafe B lah pling dekat dgn masjid..
Ok lastly kafe A..
Kafe ni masakan dia sedap tpi bgi sis servisnya tidak teratur sikit tpi lately ni...ok laa tpi kt kafe A ni ade cashier ni orang panggil dia tok cik & dia pun baik..kadang-kadang tu klau sis x cukup duit dia halalkan je..brpe yg sis boleh byar makanan tu..sgt appriciate..
Rse macam dah panjang sgt ni sis tulis kali ni hihihi..tetibe byk idea nak tulis..haha
Ok stakat ni dulu entry sis kali nie..tunggu nnti ade sambungannye lgi
Wallahu'alam..

Ulasan

  1. nice sharing. jemput singgah ke blog saya juga
    https://thisisme-38.blogspot.my

    BalasPadam
  2. Rindunyaa KMP. Migha exstudent KMP.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan Popular